söndag 2 april 2017

Fläskkarrégryta

Fläskkarrégryta

ca 400 g fläskkarré skuren i små tärningar
1 hackad gul lök
1 hackad gul paprika
ca 2 dl förvälld okra
ca 1 1/2 dl köttbuljong
1 brk körsbärstomater
timjan
1 näve torkad karljohansvamp (smulad eller mortlad)
salt och peppar
smör eller ghee att steka i.

Bryn köttet, blanda ner lök, häll på buljong och tomat, småkoka en stund och rör ner paprika, timjan och svamp. Låt småputtra ytterligare några minuter innan förkokt okra vänds ner, smaka av med salt och peppar. Förslag till: Blomkålsris (eller blomkålsmos) och råkost.

2 kommentarer:

  1. var hittar jag okra? låter som en god rätt. blomkålsmos låter inte fel till

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okra hittas nog vanligast i frysdisken bland grönsakerna. Skall gå att köpa färsk också, men har själv aldrig sett att det finns.

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)