tisdag 25 april 2017

Husmanskost i all ära; återuppliva klassiker på nytt sätt: Slökokt dillkött och ett snabbt hett boktips

Dillkött
4 port.

400-450 g grytbitar
1 skivad morot
1 gul lök skuren i bitar
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk salt
3 dl vatten

Sås:
250 ml kokosgrädde (använde Garants)
1 1/2 dl silad buljong
ca 1 tsk ättika
1/2 dl fryst finhackad dill
salt och malen vitpeppar efter smak
(ev. arrowrot)

Skölj, ansa och skär köttet i mindre bitar. Lägg kött, kryddor och grönsaker i slökokargryta, häll på vatten och koka på "low" ca 8 timmar. Plocka ur köttbitar och sila buljongen. Lägg kött, kokosgrädde och buljong i kastrull, sjud sakta i ca 30 minuter. Rör ner ättika, salt, peppar och dill. Om man vill ha såsen mindre tunn så red med arrowrot. Grönsaker till (kokta eller råkost).


Lät det här receptet ligga till grund för ovanstående.
Om det verkar vettigare gör då hellre på det viset.

Btw! Ett boktips idag för er som gillar husmanskost: Gammaldags husmanskost på nytt sätt

...Och förresten, man behöver då rakt inte vara s.k. senior för att gilla husmanskost. 😊


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)