fredag 14 april 2017

Spenat- och fetaostpaj

Spenat- och fetaostpaj

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Fyllning:
3 ägg
1 dl smetana
1 dl grädde
150 g tärnad fetaost
100 g färsk spenat
ca 1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar

Pajdeg: Mixa samman mandelmjöl och sesamfrö i matberedare, tillsätt övriga ingredienser och kör samman till en deg. Tryck ut degen i pajform, picka botten med gaffel och ställ kallt ca 30 minuter. Förgrädda i 200 graders ugn ca 8 minuter. Fyllning: Vispa samman ägg, smetana, grädde, salt och peppar. Rör ner spenatblad och tärnad fetaost, fördela i pajskal. Färdiggrädda i 200 graders ugn ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)