tisdag 23 maj 2017

Älgskavspanna med lingon

Försöket är ju att mer sällan laga stekt mat, men en panna skav kan få slippa igenom, tycker jag. Man måste ju inte bryna lök, svamp och kött... 😌

Älgskavspanna med lingon

1 pkt älgskav
1 stor hackad gul lök
6 - 8 st skivade färska champinjoner
kokosolja att steka i
ca 2 dl kokosgrädde
3 pressade vitlöksklyftor
örtsalt och malen vitpeppar
torkad timjan
frysta lingon

Fräs lök och champinjoner lätt i kokosolja på medelvärme, lägg i strimlad halvtinad älgskav, tillagas utan att ta färg, salta och peppra. Lägg i kokosgrädden, timjan och vitlök, småputtra på låg värme tills lagom såsigt. Rör ner lingon. Hade kimchi (Tistelvind) och råa morotsstavar till.


Egendomligt: Kollar alltid ursprungsland vad gäller ren- och älgskav, att där står SWE och inte RUS. På ytterförpackningen stod det denna gången SWE, och på innerförpackning stod det FINLAND. Sen när blev Finland Sverige igen? Eller kanske älgen kom vandrande från Finland och sköts då den kommit över gränsen! 😄



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)