söndag 14 maj 2017

Cajunkryddade kycklinglårfiléer med pepprig guacamole

Cajunkryddade kycklinglårfiléer med guacamole

ca 700 g kycklinglårfilé
örtsalt
cajunkrydda (recept finns här)

Guacamole (måtta efter tycke, smak och antal portioner):
avokado
tomat
sambal oelek eller finhackad röd chilipeppar (blir snyggast färg på slutresultatet med sistnämnda)
pressad vitlöksklyfta/-or
pressad citronsaft
salt och malen svartpeppar

Lägg ut tinade filéer på plåt, strö på örtsalt och cajunkryddblandning, ställ in i 100 graders ugn, ca 1 timme och 45 minuter. Filéernas innertemperatur mäts med stektermometer till ungefär 76 grader, då är de färdiga. Guacamole: Mosa avokado, hacka tomat, blanda och smaka av med övriga ingredienser.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)