onsdag 31 maj 2017

Grönkålssoppa med granskott

Grönkålssoppa med granskott

ca 5 medelstora grönkålsblad (tog bort grov mittnerv och hackade bladen grovt)
1 - 2 hackade gula lökar
ca 1 tsk kokosolja
4 dl benbuljong av höns eller kyckling
1 dl små granskott
250 ml kokosgrädde
saft av pressad lime efter smak
örtsalt och malen vitpeppar efter smak

Fräs upp hackad lök lätt i kokosolja, tillsätt grönkål och buljong. Låt koka ihop under ca 10 minuter. Mixa granskott med lite av kokosgrädden, lägg åt sidan. Mixa grönkål/lök med buljong och resten av kokosgrädden, värm och smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och vispa ner granskottsmixen, tillsätt limesaft till önskad syra. Kokta ägghalvor och uppvispad kokosgrädde till. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)