onsdag 10 maj 2017

Kokosolja eller inte kokosolja, det är frågan?!

Så olika! Är kokosolja bra eller dåligt? Verkligen inte lätt att få rätsida på. När meningarna så vitt går isär, vem skall man tro på?

Hade ingen som helst svårighet att tro på det som stod i den här boken, att mättat fett, t.ex kokosolja och smör/ghee, är hälsosamt. Upptäckte vad en annan framstående svensk professor är helt på det klara med vad gäller det omstridda fettet. Så övertygad, och med så underbyggda övertygelser, går ju heller inte dennes kunskap att bortse ifrån, och enligt dessa råd skall kokosoljan också väljas bort (utöver olivoljan förordas då även rapsolja och solrosolja).

Så vem skall man tro på av dessa högt ansedda och i ämnet väl insatta personer bakom kostråden?

Försöker kolla i spåkulan... kanske en ny slags eftersträvansvärd kostmodell - förslagsvis kallad LCLF (low carb low fat) - leder till att extra protein i form av mer vildfångad fisk blir aktuellt (MSC-märkt fisk förstås)? För då rött kött bör begränsas och när nu kycklingen redan är lite suspekt i hälsosammanhang, samt då det även för vissa finns betänkligheter gentemot baljväxter som soja, ja då borde väl fisken, såväl som äggen (om de inte är ekologiska med för hög halt dioxin och PCB), vara rätt bra val av protein? Men... som vanligt har jag bara frågor, inga svar. 😊


Lite bilder kan bjudas på tills vidare (första bilden från 7/5, de övriga 9/5):Hassel

Rönn


Björk


Blue-Eyed Mary

Matrabarb

Naturen och trädgårdarna är ändå förunderligt vackra, även vinterskrudade i maj! 😌


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)