fredag 26 maj 2017

Lax på paprikabädd

Lax på paprikabädd
2 port.

2 strimlade paprikor (inte så stora)
1 gul lök i tunna klyftor eller 3 kvartade schalottenlökar
1 finhackad röd chili
laxfiléer
1 dl cashewnötsmjölk
2 tsk pressad citronsaft
örtsalt och malen vitpeppar
kokosolja

Sätt ugnen på 100°. Blanda paprika, lök och chili på ugnsfat, lägg på lax och häll över nötmjölk blandat med citronsaft. Salta, peppra och klicka på kokosolja. Ugnsbaka ca 1 ½ timme.


Hmm... är det verkligen vettigt med vildfångad Pinklax från Ochotska havet norr om Japan. Transportsträckan, fisket, Fukushima...

Odlade laxen har fått extremt dåligt rykte (höga halter av kemikalier), den KRAV-märkta borde ju vara bättre kan man tycka? Vildfångade laxen tycks oftast förordas vara det bästa valet, dock inte vildfångad svensk lax vilken lär innehålla höga halter miljögifter, speciellt de fångade i Östersjön, Bottenviken, Vänern och Vättern.

Svårt det här med lax... visade sig ju inte vara så nyttigt (varken för hälsa eller miljö) som vi en gång trodde i vårt naiva förflutna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)