lördag 20 maj 2017

Meatzapizza

Meatzapizza
4 port.

Pizzabotten:
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
ca 3 tsk pizzakrydda

Tomatsås:
1 1/2 dl finkrossad tomat
ca 1 - 2 msk tomatpuré
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
ca 1/2 tsk sambal oelek
1 krm örtsalt

Övrigt:
1/2 strimlad paprika
2 - 4 skivade schalottenlökar 
svarta och/eller gröna oliver
oregano

klippt gräslök
babyspenat
olivolja

Blanda färsen, tryck ut till rätt tunn och stor rundel på bakplåtspappersklädd plåt. Rör ihop tomatsås och bred över. Lägg på paprika, lök och oliver, strö över oregano och ställ in i 100 graders ugn, ca 45 minuter. Häll av vätskan, strö på klippt gräslök och färska spenatblad, ringla över olivolja. Vitkålssallad till. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)