söndag 28 maj 2017

Mejerifri kycklingpaj

Kycklingpaj

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
½ dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
40 g kokosolja
1 ägg

Fyllning:
250 ml kokosgrädde (använde Garants)
3 ägg
ca 175-200 g kycklinglårfilé (färdigstekt i ugnen sedan tidigare, se recept här) skurna i  bitar
ca 225 g tinade frysta haricots verts skurna i mindre bitar
1 grovriven morot
1 grovt hackad gul lök
1 finhackad röd chilipeppar (utan kärnor)
ev. 1 bit finhackad färsk gurkmeja
1 - 2 tsk curry
2 krm malen svartpeppar
ca ½ - 1 tsk salt

8-10 cocktailtomater, skär i halvor


Mixa torra ingredienser, tillsätt ägg och kokosolja, mixa samman till en deg som trycks ut i pajform. Förgrädda pajskal ca 20 minuter i 120 graders ugn. Rör samman fyllning, fördela i pajskal och lägg tomathalvor med snittyta uppåt ovanpå. Färdiggrädda ca 1 ½ timme i 120 graders ugn. Grönsallad till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)