söndag 21 maj 2017

Rabarberpaj smaksatt med vanilj och citron

Dags att köra slut på fjolårets frysta rabarber?

Rabarberpaj
(med vanilj- och citronsmak)

ca 750-800 g tinad förvälld rabarber
1 msk honung
½ tsk vaniljpulver
1 msk potatismjöl

2 dl mandelmjöl
½ dl sesamfrö
1 msk psylliumfröskal
50 g smält kokosolja
rivet skal från 1 citron
1 tsk honung
2 krm havssalt

Blanda rabarber, honung, vanilj och potatismjöl i ugnsform. Rör ihop smält kokosolja med psylliumfröskal, tillsätt citronskal, honung och salt. Arbeta in mandelmjöl och sesamfrö, smula degen över rabarber. Ställ in i 120 graders ugn ca 1 ½ timme. Låt svalna, kyl gärna.
Kokosgrädde till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)