onsdag 24 maj 2017

Rätt och fel i lattjolajbanlådan

Angående tidigare fundering kring den där studien om gluten, vilken jag tyckte var lite skum, visade det sig att man inte tagit hänsyn till kostfiber. Så fokuset som enbart låg på gluten borde kanske istället ha flyttats till fibrer istället? I såna fall blir det hela mer begripligt! Spannmålsfibrer ersätter man förstås med fibrer från grönsaker, frön, husk, nötter, bär och lite frukt... kan väl inte vara så svårt att förstå? Eller? 😏

Chiafröpudding med nypon och dadlar

3 dl cashewnötsmjölk
2 msk nyponpulver
2 dadlar
ev. malen kanel
3 msk chiafrö

Toppa med: kokosgrädde och blötlagda valnötter

Mixa nötmjölk, nypon, dadlar och ev. kanel. Rör ner chiafrön och häll upp i två skålar som ställs kallt minst ett par timmar. Lägg på kokosgrädde och valnötter (valnötter: skölj, blötlägg 4 timmar i mineralsaltat vatten, skölj, klart).


Mandeldryck med lime och vanilj

3 dl mandelmjölk
1 msk psylliumfröskal
saft från ½ lime
2 krm vaniljpulver

Rör ihop psylliumfröskal med en liten skvätt av mandelmjölken så det finfördelas i vätskan, rör ner övrigt och ställ kallt 5-10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)