söndag 28 maj 2017

Söndagsfrukost med scones x 2


Morotsscones
2 st.

1 ägg
1 finriven morot
1 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
½ tsk malen kanel
1 krm salt

Blanda och dela i två delar, trilla två bollar som plattas till på plåten (bakplåtspapper). Grädda i 120 graders ugn ca 1 timme.


Banan- och blåbärsscones
6 st.

2 ägg
1 mosad banan
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ - 2 dl frysta blåbär

Blanda torra ingredienser för sig och vispa ihop ägg och banan. Rör samman, tillsätt frysta blåbär snabbt, direkt från frysen. Forma 6 stycken bollar som plattas till lite på plåten (bakplåtspapper). Grädda i 120 graders ugn ca 1 timme.


Och... vad sägs om den här artikeln som stod i Aftonbladet i veckan? 😜

Och... med tanke på Livsmedelsverkets nationella kraftsamling för bl.a ett samverkande saltsänkningsarbete kanske man bör ersätta den halva teskeden salt i receptet för banan- och blåbärsscones ovan med ett halvt kryddmått salt istället? För det är tydligen saltet vi främst blir sjuka av, om jag nu förstår det hela rätt? 😜


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)