fredag 5 maj 2017

Sötpotatischips med olivolja, pepprig cashewnötsdipp, cajunkryddade ostchips, smörfrästa vitlöksräkor

Sötpotatischips med olivolja, salt och lökpulver

2 sötpotatisar
2 msk olivolja
3 krm salt
2 krm lökpulver

Skär renskrubbade potatisar i 1.5 mm skivor, lägg i skål, häll på olja, salt och lökpulver, vänd runt. Lägg ut skivor kant i kant på plåtar med bakplåtspapper, ställ in i 80-90 graders ugn, släpp ut fukt några gånger under tiden och torka ev. ugnsluckans insida från fukt. Låt stå tills torrt, häll över allt på en plåt och fortsätt tills helt krispiga. Cashewnötsdipp till.


Cashewnötsdipp med sambal oelek, salt och lime

Blötlagda och sköljda cashewnötter
saft från lime
salt
sambal oelek
vatten

Mixa slätt, späd med vatten, smaka av.



Cajunkryddade ostchips

Port salut
cajunkrydda (recept finns här)
ev. flingsalt

Hyvla ost, strö på krydda och vik ihop skivor dubbla på plåt med bakplåtspapper. Ställ in i 180 graders ugn, ca 20 minuter eller tills helt krispiga.


Smörfrästa vitlöksräkor

räkor med skal
smör
pressade vitlöksklyftor
cayennepeppar

Skala räkor, smält smör i stekpanna, rör ner vitlök, cayenne och sist räkor helt hastigt bara så de blir genomvarma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)