tisdag 2 maj 2017

Sprött fröknäcke med mandelmjöl

Sprött fröknäcke med mandelmjöl

1 dl skalat sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk havssalt
1/2 dl kokosolja
1 1/2 dl vatten

Blanda torra ingredienser. Mät upp 1/2 dl vatten, klicka ner kokosolja tills vattnet höjts till 1 dl i måttet (bra sätt att måtta upp osmält kokosolja!). Värm allt vatten och oljan tills den smält, rör ner i torra ingredienser. Platta ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt, ända ut till kanterna, se till så det inte finns några "håligheter". Grädda i 150 graders ugn 30 minuter, ta ut, vält plattan upp och ned på ugnsgallret. Dra bort bakplåtspapper och klipp det ännu mjuka fröknäcket i 8-16 bitar. Sätt tillbaka gallret i ugnen, sänk till 70 grader, låt stå 30 minuter. Dra sen ner ugnsvärmen ytterligare till 50 grader och ha ugnsluckan lite på glänt tills fröknäckebitarna är helt krispigt genomtorra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)