tisdag 30 maj 2017

Supergod mejerifri äggstanning i portionsformar

Mejerifri äggstanning
2 port.

1 dl krämig cashewnötsmjölk (blötlägg över natten ca 2 ½ dl cashewnötter i mineralsaltat vatten - ca ½ msk salt till ½ liter vatten, skölj och mixa nötter med 5 dl vatten, 1 nypa salt och 1 krm vaniljpulver)
2 ägg
1 krm salt
½ krm malen vitpeppar

Vispa samman med gaffel, fördela smet i två portionsformar. Ställ formar i vattenbad och grädda i 100 graders ugn tills smeten stannat och fått gyllengul färg på ytan. Varianter med kardemumma, kanel, saffran eller hackad mandel skulle säkert också funka fint istället för peppar. Får bli att testa nästa gång. 😉



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)