fredag 30 juni 2017

Glutenfria scones och mejerifria pålägg



Majonnäs med kallpressad olja

1 helt ägg
2 tsk rödvinsvinäger
ca 1 tsk dijonsenap
2 krm örtsalt
1 krm malen vitpeppar
1 ½ - 2 dl kallpressad kravmärkt olivolja

Vispa ägg, vinäger, senap, salt och peppar. Häll ner olivoljan sakta under vispning. Om man vill kan man förstås använda kallpressad rapsolja istället för olivolja, är själv inte så förtjust i smaken av den kallpressade rapsoljan.


Avokadokräm

1 mogen avokado
pressad saft av citron, örtsalt och sambal oelek; allt efter smak

Mosa avokado och smaka av med övriga ingredienser.


Recept på två olika sorters nötkräm kan man hitta här och här.


Glutenfria scones
4 st.

5 ägg
50 g smör
2 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk salt

Smält smöret. Vispa äggen till hårt skum, rör ner avsvalnat smör och sist ihopblandade torra ingredienser, låt stå 5 minuter. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper, platta till lite försiktigt till rundlar (försök behålla så mycket luftighet i smeten som möjligt). Grädda i 175 graders ugn till lagom färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)