lördag 10 juni 2017

Mejerifria fiskburgare med burgerbröd à la paleo


Börja baka bröden, fortsätt med samma uppvärmda ugnstemp för fiskburgarna. Pressad citronsaft, skivade tomater, fint strimlad sallad, kanske skivad lök och hemlagad majonnäs om man vill, att ha "mellan varven"... eller hursomhelst, efter eget tycke. 😀


Fiskburgare
4 st.

400 g tinad fryst torskfilé
2 äggulor
ca ½ msk finriven gul lök
½ tsk sambal oelek
ca 1 tsk salt

nymalen svartpeppar

Mixa samtliga (ej svartpeppar) i matberedare, klicka ut på bakplåtspapperstäckt plåt, platta till, forma fyra stora runda burgare, mal över svartpeppar och tillaga i 120 graders ugn. Vänd burgarna då de stabiliserat sig, lite peppar på andra sidan också, in i ugnen igen och laga färdigt. Tog ingen tid, sorry!


Burgerbröd
2 port.

3 ägg
½ dl mandelmjöl
1/4 dl kokosmjöl
1 ½ msk psylliumfröskal
1 tsk bakpulver
3 krm salt
1/4 dl smält kokosolja

ev. sesamfrö

Vispa äggen. Blanda de torra och rör ner detta + olja, låt stå 5 minuter att svälla. Klicka ut och platta till/forma fyra rundlar på bakplåtspapperstäckt plåt. Strö ev. på sesamfrö. Grädda i 120 graders ugn, ca 40 minuter. 2 bröd/portion med fiskburgare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)