söndag 25 juni 2017

Raw jordgubbscheesecake

Planerad bloggpaus verkar aldrig funka, så varför försöka?

Raw jordgubbscheesecake
8 - 10 bitar

2 ½ dl sötmandel
10 färska dadlar (kärna ur)
½ tsk salt
2 msk kakao
1 msk kokosolja

ca 3 dl cashewnötter
ca 12 st. ekologiska jordgubbar (brukar finnas frysta ekologiska att köpa, om man inte har egenodlade förstås)
pressad saft från ½ citron
½ vaniljstång
1 msk honung

Botten: Kör samtliga ingredienser i matberedare tills det börjar "gå ihop". Klä en lagom form, kastrull e.dyl. med smörpapper och tryck ut massan jämnt på botten. Ställ i kylen några timmar. Fyllning: Blötlägg cashewnötter i ½ l. vatten och ½ msk havssalt (ung. ett par timmar), skölj. Kör samtliga ingredienser till krämig konsistens. Fördela fyllning på botten och ställ in i frysen.



Det här var en cheesecake som blev helt suveränt god, hittade receptet som jag gick efter här. Värt att testa. Hade ingen sån där snajdig liten springform, och det måste man ju alls inte ha! Tog en lagom stor kastrull och lag ner en bit smörpapper, sen är det ju bara att lyfta upp härligheten när den blivit halvfryst, putsa till lite med baksidan av en kniv, frysa klart, voilà!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)