lördag 3 juni 2017

Svartkålschips

Svartkålschips

200 g svartkål (klipp bort det grova från mittnerven, spara och använd i smoothie)
ca 1 msk kokosolja
Herbamare örtsalt
cajunkrydda (recept på kryddblandning finns här)

Skölj blad, torka och lägg på plåt med bakplåtspapper, klicka på olja, salta och krydda. Ställ in i ugnen på 100 grader, låt oljan smälta, ta ut och arbeta in olja, salt och krydda på bladen lite runtom, ställ in igen ca 1 ½ timme eller tills bladen är helt krispiga och torra.

Aldrig varit så värst förtjust i chips o sånt, men svartkålschips var en riktig höjdare. Idén med svartkålschips är nu inte min denna gång, utan kom härifrån (Skillnadens Trädgård). Har tidigare testat grönkålschips, men detta var så väldigt mycket godare. Testa! 😊


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)