onsdag 12 juli 2017

Chiapudding (jordgubbar och havtorn)

Alltså, har ju förstått att folk börjar bli trötta på chiapuddingar, av olika anledningar (t.ex. att det skulle ingå under den där benämningen "hälsohets"😉, svårt att vara alla till lags i dagens läge...). Men det är ju så himla smart och gott mejerifritt alternativ till typ yoghurt, passar dessutom bra på sommaren. Så jag trotsar nu den skara som suckar och himlar med ögonen inför ännu ett recept på chiapudding (lyxiga medjooldadlar kan f.ö. såklart ersättas av vanliga dadlar eller av honung):

Chiapudding (jordgubbar och havtorn)

4 dl mandelmjölk*
ca 175 g ekologiska jordgubbar
1 medjooldadel
ca ½ dl havtornspuré
chiafrö (1 msk frö/deciliter vätska)

Lägg jordgubbar, mandelmjölk, havtornspuré och urkärnad dadel i blender och kör slätt. Rör ner chiafrö, låt stå en stund och rör om på nytt så fröna fördelas jämnt i vätskan. Ställ kallt över natten.


*Sötad mandelmjölk: 3 dl sötmandel blötläggs 24 timmar, skölj och mixa med två urkärnade medjooldadlar och en del av den liter vatten som skall tillsättas innan mjölken silas genom nötmjölkspåse. Smaksätt med 1 tsk vaniljpulver och 1 krm himalayasalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)