fredag 7 juli 2017

Grillkryddade kycklingspett med sötpotatisstrips och chiliaioli

Grillkryddade kycklingspett
2 - 4 port.

2 kycklingfiléer
2 rödlök (kvartade)
5 - 10 färska champinjoner (halverade stora eller hela små)

4 msk olivolja
ca 1 ½ - 2 msk grillkrydda

Vispa ihop olivolja och grillkrydda (använde sorten som nämns nedan). Skär kyckling i lagom stora bitar, vänd ner i kryddolja och låt stå någon timme eller två i kylen. Varva kyckling, lök och svamp på grillspett, lägg på plåt eller ugnsform och häll över resterande kryddolja på spetten. In i 175-200 graders ugn, högst upp med grillelement på om man vill. Till: Sötpotatis 2 - 3 potatisar/port. (potatis skurna i stavar, kokosolja, örtsalt; se "recept" här) och chiliaioli (helt ägg, rödvinsvinäger, dijonsenap, salt och peppar; kallpressad olivolja; 1 finhackad röd chilipeppar, pressade vitlöksklyftor efter smak rörs ner i färdig majonnäs som finns recept på här).


Jippi, det tar sig! Hittat en färdig kryddblandning utan onödiga tillsatser (dessutom fri från socker, glutamat, stärkelse och jäst) som börjat saluföras. Då blir det förstås gratisreklam för den här på bloggen. Ingredienser: Salt, paprikapulver, vitlökspulver, tomatpulver, selleripulver, spiskummin, lökpulver, ingefära och svartpeppar. På tiden att matindustrin börjar intressera sig för att tillverka "clean"-produkter. Känner mig mycket nöjd (ja, åtminstone med grillkryddan i varje fall...), för riktigt god var den också. 😊



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)