söndag 2 juli 2017

Lökpaj med tomat och mozzarella

Lökpaj med tomat och mozzarella

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
½ dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
40 g smör (eller kokosolja)
1 ägg

Fyllning:
2 hackade gula lökar
1 hackad röd lök
1 strimlad purjolök
ca ½ dl hackad fryst eller färsk basilika
2 tomater (skivade)
1 mozzarella
3 ägg
2 dl nötmjölk (använde cashewnötsmjölk, recept finns på bloggen)
salt och peppar efter smak
smör eller ghee att steka i

Pajskal: Mixa torra ingredienser, tillsätt ägg och smör, mixa samman till en deg som trycks ut i pajform. Förgrädda pajskal ca 20 minuter i 120 graders ugn.
Fyllning: Fräs lök i smör på spisen, salta och peppra, rör ner basilika. Vispa ihop ägg och nötmjölk, rör ner lökröran och smaka ev. av med mer salt och peppar om det behövs. Häll fyllning i pajskal, lägg på tomatskivor och skivad mozzarella. Färdiggrädda i 175 graders ugn tills osten fått lite färg och äggfyllningen stannat.
Grönsallad och aioli till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)