tisdag 11 juli 2017

Mejerifri och dadelsötad chokladmjölk av nötmjölk

Chokladmjölk

4 dl cashewnötsmjölk
3 msk kakaopulver
2 medjooldadlar (kärna ur) eller 3-4 vanliga färska
½ tsk vaniljpulver
1 msk kallpressad kokosolja
1 äggula
ev. vatten att späda med

(Cashewnötsmjölk: 160 g cashewnötter blötläggs över natten - ½ msk havssalt till ½ l. vatten - skölj, mixa slätt med några deciliter vatten, fyll på med vatten till 1 liter, rör om). Mixa samtliga ingredienser och späd med vatten upp till 1 liter.


Att inte konsumera socker över huvud taget är ett oerhört kul projekt. Jo, jag lovar! Inget behöver man försaka, inte ens chokladmjölk.

Himla synd att chokladkakor med hög kakaohalt alltid innehåller socker eller sötningsmedel. Drömmen vore en chokladkaka gjord på kakaomassa, kakao och kakaosmör, inget annat, d.v.s. 100% kakao som man kan söta som man själv vill.
Nu skall jag väl inte tro det är många som kommer in och läser mina inlägg här på matbloggen, och framförallt inte förvänta mig upplysande kommentarer... men, läser du detta och känner till att det finns en sådan "drömchokladkaka" med 100% kakao (som man inte behöver beställa över nätet!), tipsa mig då i kommentarsfältet nedan. 👍


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)