tisdag 4 juli 2017

Panerad Saganaki

Avslutar ost-temat med Saganaki - en ost av får- och getmjölk, havssalt, ystenzym och mjölksyrakultur, d.v.s. inga konstigheter alls. Osten kommer naturligtvis från Grekland. Ville prova att panera den (blev nyfiken på det här) och använde mandelspån som smulats sönder. Blev gott och gick fort som attan att laga, kanske poppis i nuläget när flertalet verkar föredra matlagning som inte får ta mer än minimalt med tid i anspråk?

Panerad Saganaki

Saganaki
uppvispat ägg
pofiber
mandelspån (lite söndersmulat)
smör eller kokosolja att steka i.

Till: pressad citronsaft, oliver, gurka och tomat

Vänd ost i pofiber, ägg och sist mandel. Stek ca 2 ½ minut på varje sida i medeltemperatur.



After dinner:

Fettskrämd av Lars-Erik Litsfeldt
En bok skriven med humor och träffsäkerhet!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)