måndag 10 juli 2017

Plockmat: Shahi korma-kryddade chicken nuggets och dippgrönsaker

Shahi kormakryddade chicken nuggets

6 kycklinglårfilé

pofiber

2 ägg

1 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 tsk himalayasalt
1 msk shahi korma (använde spicemasters ekologiska kryddmix*)

olivolja

Häll upp pofiber i en tallrik, blanda ihop övrig panering i en annan, vispa upp äggen i en skål. Skär filéer i mindre bitar och vänd först i pofiber, sen ägg och sist paneringsblandning. Lägg på plåt med bakplåtspapper, skvätt olivolja på bitarna och ställ in i 175 graders ugn. Ugnsstek ca 30 minuter, vänd på bitarna efter halva tiden. Råa grönsaksstavar/blomkålsbuketter och dipp (typ chiliaioli, currykryddad majonnäs eller marinarasås) till.


*Den goda kryddmixen, som passar till kyckling, innehåller: Koriander, spiskummin, kanel, nejlika, ingefära, vitlök, gurkmeja, svartpeppar, fänkål, lagerblad, röd lök. Kryddor och kryddmixer från Spicemaster är ekologiska samt utan tillsatser, socker och processat salt.
Sånt gillar pot marigolds. Då blir det gratisreklam här. 👍



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)