fredag 4 augusti 2017

Bloggstartsröra: Fjällröding i ugn, försök i probiotika-djungeln, lite blomsterfägring... och sen en massa teer

Fjällröding i ugn

1 hel urtagen fjällröding, ca 1 kg
hackad dill (färsk eller fryst)
örtsalt

Skölj och torka av fisken. Skär skåror genom skinnet, gnid in salt på utsida och insida, strö dill inuti. Lägg på plåt, ställ in i 200 graders ugn ca 15 minuter. Ta ut, lägg upp- och nedvänd plåt med tyngd ovanpå, så kanterna sluter någorlunda tätt. Låt stå ca 20-30 minuter. Dra bort skinnet, lyft upp köttet och dra bort ryggbenet och skrov (som man naturligtvis kan koka buljong på om man vill, har tid och lust).


Sen det här med probiotika... finns ju hur mycket som helst att välja på. Rena bacilldjungeln. Under kortare tid testat Helhetshälsas Probioplex (innehåller fem olika bakteriestammar), testar nu - under planerat längre tid - Holistic LactoVitalis Pro (12 bakteriestammar, innehåller även C-vitamin och vitamin B2). Återkommer - kanske - i ämnet.


Blommar gör bl.a.:

Höst-damascenerrosen 'Rose de Rescht' (skuggtålig buskros); mörkt karminröd med mandel- och äppeldoft.

Johannesört

Floribundarosen 'Rumba' med lätt kryddig doft och tonande färger i gult, orange och rött.

Gul fingerborgsblomma, Digitalis grandiflora

Praktlysing







Mycket om kaffets nyttighet under senare år, men inte bara bra om binjurarna går på högtryck (vilket vad jag förstår ofta är fallet i vår tid). Då är det väl utmärkt med kaffestopp. Trappat ned under lååång tid (bästa sättet att sluta, enligt mig). Så kan man sedan välja bland alla dessa goda koffeinfria teer som finns numera. Verkligen hur mycket som helst att välja på. Minns förr då det bara var svart te, visserligen smaksatt på alla möjliga vis om man gick in i en tebutik med lösviktsteer (det var ju populärt en tid), men ändå... dessa krydd- och örtteer som finns nu är så toppen! Försöker liksom vara lite entusiastisk här nu.😆

(Psst! Kakao - läs mer här - och grönt te innehåller också koffein,
något man kanske inte alltid tänker på)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)