måndag 28 augusti 2017

God ugnstorsk med äggsås

Ugnstorsk med äggsås
3-4 port.

400 g torskfilé
ca 2-3 msk kokosolja
½ dl hackad dill
salt och malen vitpeppar

Sås:
3 hackade kokta ägg
2 ½ dl kokosgrädde
ca 2-3 msk kokosolja
2 tsk pressad citronsaft
örtsalt och malen vitpeppar efter smak

Lägg tinade filéer i ugnsform, salta, peppra och strö över dill. Klicka på kokosolja och ställ in i 175 graders ugn. Reducera kokosgrädden ett par minuter, tillsätt salt och peppar. Rör ner hackade ägg, värm och tillsätt citron och kokosolja. Häll såsen runt fisken. Hade tomatklyftor och kokt färsk brysselkål till (brysselkålen var väldigt god, ett tips inför september då säsongen sägs starta för den skandinaviskt odlade brysselkålen, den jag använde kom från Nederländerna).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)