lördag 12 augusti 2017

Hamburgerbröd

Hamburgare monterad utan ost- eller mjölkprodukter: Chiliaioli (majonnäs med pressad vitlök och finhackad röd chili), tunt skivad rödlök, älgfärsburgare (med lite fläskfärs i), knaperstekt bacon, skivad tomat, dijonsenap.



Hamburgerbröd (mejerifria)
4 st.

2 ägg
1/2 dl majonnäs
1/2 dl vatten
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1 1/2 dl mandelmjöl
ca 2 krm salt

uppvispad äggvita
sesamfrö

Vispa äggen, tillsätt majonnäs och vatten. Blanda torra ingredienser och vispa ner i äggblandning tills smeten tjocknar. Låt stå 5 - 10 minuter att svälla. Dela degen i fyra delar, trilla bullar som slätas ut till rundlar (knappt cm-tjocka) på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med uppvispad äggvita och strö på sesamfrö. Grädda i 200 graders ugn, ca 15 - 20 minuter eller tills bullarna fått ordentlig färg. Låt svalna på galler innan de delas.


Cloud Bread-varianten (mejerifri)
6 st.

1 ägg
1 dl majonnäs
1/2 dl vatten
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1/2 dl mandelmjöl
ca 1 krm salt (anpassa efter hur salt majonnäsen är)

Vispa ägg, blanda torra ingredienser. Vispa ner majonnäs, vatten och sist mjölblandning. Låt stå
5 - 10 minuter. Klicka ut och forma runda bullar (strö ev. sesamfrö ovanpå) på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 graders ugn, ca 15 minuter till fin färg. Låt svalna på galler och ät helst nygräddade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)