onsdag 30 augusti 2017

Köttfärslimpa med vitlök och basilika

Köttfärslimpa med vitlök och basilika

500 gram nötfärs
2 ägg
1 finhackad gul lök
3 - 4 pressade vitlöksklyftor
2 msk finhackad fryst basilika
2 tsk Möllers torrsenap
1 tsk paprikapulver
½ tsk malen svartpeppar
1 tsk örtsalt
kokosolja

Fräs lök och vitlök mjukt i kokosolja. Blanda samman alla ingredienser väl. Forma en limpa och lägg på ugnsfat, tillaga i 175 grader, ca en timme. Låt svalna lite och skär i skivor. Förslag till: Kokt blomkål och stuvade champinjoner (fräs skivade färska champinjoner i kokosolja, salta och peppra, tillsätt kokosgrädde och koka ner till en lagom tjock stuvning).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)