söndag 20 augusti 2017

Zoodles med kokoskrämig viltsås

Kokoskrämig älgskavssås

1 pkt älgskav finhackat (hacka halvtinat är enklast)
2 hackade gula lökar
1 finhackad röd chilipeppar
390 g finkrossade tomater
ev. pressade vitlöksklyftor efter smak
2 dl kokosmjölk (Garant)
1 msk grillkrydda (Clean Eating)
1 tsk salt
kokosolja

Fräs skav, lök och chili i kokosolja, rör ner grillkrydda och salt. Tillsätt tomat och kokosmjölk. Låt småputtra samman på låg värme tills lagom krämig sås. Rör ev. ner pressade vitlöksklyftor, smaka av. Till: Halvminutkokt strimlad zucchini.



Bästa krossade tomaterna utan konkurrens just nu (enligt mig alltså😉):


Fördelar: Finkrossade, tetra istället för metallburk, inga tillsatser utan bara finkrossade tomater, ett fördelaktigt pris. 👍



2 kommentarer:

  1. Härligt färgglad rätt! Håller med om tomaterna, även om jag kör med Coops variant på samma tema. Fast passerade. Väldigt användbara och goda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nya coop här är inget vidare, har sedan deras flytt börjat handla mat på ica och willys istället. Billigare och bättre på alla sätt... förutom de passerade tomaterna då kanske. ;)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)