torsdag 28 september 2017

Grönkålssallad med saltrostad mandel

Grönkålssallad

75 g tunt strimlad eller finhackad grönkål (grov mittnerv bortskuren)
10 - 15 st. finstrimlade brysselkål
1 finhackad röd chilipeppar (tog bort kärnor)
½ dl saltrostad mandel

Dressing:
½ dl olivolja
saft från ½ citron
2 - 3 tsk dijonsenap
2 - 3 krm salt
1 krm malen svartpeppar

Vispa samman dressing. Arbeta in en del av dressingen i grönkålen, blanda ner brysselkål, chili och resten av dressingen. Strö grovt hackad saltrostad mandel över.


Saltrostad mandel

2 dl sötmandel (använde fryst blötlagd)
1 tsk salt
1/2 dl vatten

Blanda allt i en liten kastrull. Koka tills all vätska kokat in. Bred ut mandlar på bakplåtspappersklädd plåt och torka i 150 graders ugn 20 minuter. Skaka plåten efter halva tiden. Eftertorka med ugnsluckan på glänt så mandlarna blir riktigt knapriga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)