torsdag 14 september 2017

Köttbullar med svampsås

Köttbullar med svampsås

500 gram nötfärs
1 finhackad gul lök
1 ägg
hackad färsk persilja
½ - 1 msk chiliflakes (tänk på att det blir väldigt starkt med den större mängden😉)
1 tsk paprikapulver
1 ½ tsk örtsalt
kokosolja

Sås:
ca 1 liter blandsvamp, rensad och sköljd, eller motsv. mängd fryst förvälld
4 dl kokosmjölk
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
salt och malen vitpeppar
kokosolja

Blanda samman färsen, bryn köttbullar (12 stora eller 24 mindre) runtom i kokosolja. Skär svampen (använde kantarell, trattkantarell, rödgul trumpetsvamp och karljohan) i mindre bitar, stek i kokosolja tills vattnet kokat in, salta, peppra och rör ner resten av ingredienser till såsen. Låt småputtra samman och lägg ner köttbullarna i såsen, fortsätt koka på låg värme ytterligare en stund så köttbullarna är ordentligt tillagade rakt igenom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)