lördag 9 september 2017

Kryddstark coleslaw av rödkål

Coleslaw av rödkål

ca 350 g finstrimlad rödkål ("urvätskad")
1 dl hemlagad majonnäs*
1 msk Möllers torrsenap
2 krm svartpeppar
ca ½ - 1 msk pressad citronsaft
örtsalt efter smak
klippt persilja

Strimla rödkål tunt i t.ex. matberedare, skölj och blanda med salt, låt stå en stund och pressa sen ur vätska. Väg upp kål och blanda med resten av ingredienser, balansera syra och sälta. Vänd ner klippt persilja. Gott till slökokt kyckling med clean grillkrydda!

*Snabb och enkel hemlagad majonnäs: 1 helt ägg, 1-2 tsk vinäger (vit eller röd), ca 1 tsk dijonsenap, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar, ca 2 dl rapsolja. Mixa eller vispa ägg, vinäger, senap, salt och peppar, häll sakta ner oljan under mixning/vispning tills all olja är i och majonnäsen blivit tjock.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)