fredag 29 september 2017

Lammfärsburgare

Lammfärsburgare
8 st.

½ kg lammfärs
2 ägg
1 vitlöksklyfta
½ msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
2 msk rapsolja
1 tsk salt
½ tsk malen vitpeppar

Mixa ägg, vitlök, vinäger, senap, olja, salt och peppar. Blanda ihop med färsen och stek 8 st. burgare.

Bröd: 3 dl mandelmjöl, 5 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 3 äggvitor, 2 ½ dl kokande vatten, sesamfrö. Blanda torra och vispa ihop samtliga ingredienser till en deg. Dela i 8 bitar och platta ut på bakplåtspappersklädd plåt, strö frö ovanpå och grädda i 175 graders ugn, ca 50 minuter. Låt svalna helt på galler innan de skärs itu.

Förslag på tillbehör (förutom sötpotatisstrips): salladsblad, tomatskivor, skivad röd lök, hemlagad tomatketchup, gurkmajonnäs.


Tomatketchup

400 g krossade eller passerade tomater
1 - 2 msk tomatpuré
1 msk vitvinsvinäger
1 liten hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk kokosolja
1 krm malen kryddnejlika
1 krm malen kryddpeppar
salt och peppar efter smak

Fräs lök och vitlök mjukt i kokosolja, tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra samman. Smaka av med salt och peppar. Mixa ev. till en slät ketchup.


Gurkmajonnäs: 1 grovriven färsk gurka - pressa ur vätska, ca ½ - 1 dl hemlagad majonnäs, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar efter smak.


Sötpotatisstrips finns recept på här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)