söndag 17 september 2017

Lammlevergryta

Blev så inspirerad till att laga lever. Kött av lamm är ju rätt svindyrt (ja, fast det är lamm förstås, och inte svin), men för lever av lamm kommer man billigare undan. Och gott är det. Lovar!

Lammlevergryta

ca 600 g lammlever
1 stor hackad gul lök
1 stor hackad grön paprika
250 skivade färska champinjoner
kokosolja att steka i
4 dl kokosmjölk
2 tsk timjan
1 tsk dijonsenap
salt och malen vitpeppar efter smak

Putsa lever och skär i tärningar. Fräs lök, paprika och champinjoner i stekpanna. Bryn lever för sig, salta och peppra. Blanda ihop och tillsätt kokosmjölk, timjan och senap. Låt småputtra samman tills lagom såsigt, smaka av om mer salt och peppar behövs. Surkål och/eller kokt blomkålsris är gott till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)