tisdag 19 september 2017

Lättlagad ugnsstekt kyckling

Enkelt, lättlagat, massor av smak och saftigt kött. Laga hel kyckling istället för filéer, behöver inte vara krångligt.😉

Ugnsstekt kyckling

1 fryst kyckling
smält kokosolja
clean grillkrydda
ev. salt

Lägg upp den frysta kycklingen i en bunke, ställ i kylen på morgonen dagen innan kycklingen skall lagas till middag. Skär upp den tinade fågeln längs med sidan av bröstbenet, fläk upp, skölj och lägg i ugnsform. Pensla med smält kokosolja, strö på grillkrydda och ev. salt. Ställ in i 175 graders ugn, 1 - 1½ timme beroende på fågelns storlek. Ös eller pensla kycklingen med skyn någon gång under tiden. Smörstekta kantareller och rödgul trumpetsvamp passar lysande till! Och grönsaker förstås, alltid grönsaker...😊



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)