tisdag 5 september 2017

Lättlagat och supergott: Ugnsmakrill med dillsås

Ugnsmakrill med dillsås

1 pkt makrillfiléer
örtsalt och malen vitpeppar
kokosolja
mandelspån

Sås:
250 ml kokosgrädde (Garant)
ca 1 msk kokosolja
2 msk fryst hackad dill
ca ½ msk pressade citronsaft
ca 3 krm salt
ca 2 krm malen vitpeppar

Bena ur filéer (kan man ju ha förberett innan) med pincett. Lägg i ugnsform med skinnsida upp, salta, peppra och klicka på kokosolja. Ställ in i 175 graders ugn. Lägg flagad mandel ovanpå mot slutet. Sås: Blanda alla ingredienser i en stekpanna eller kastrull, låt sjuda samman tills såsigt, smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)