torsdag 21 september 2017

Matpaj med kalkonfärs

Kalkonfärspaj

Pajdeg:
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g kokosolja
1 ägg
2 msk vatten

Fyllning:
1 - 2 hackad gul lök
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
kokosolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk ceylonkanel
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
500 g kalkonfärs
1 msk timjan
1 msk smulad oregano
390 g finkrossad tomat
1 finhackad grön paprika
10 skivade gröna oliver
3 ägg
10 små halverade tomater

valfritt "grönt" (t.ex. strimlade spenatblad, klippt persilja, basilika eller ruccola)

Pajdeg: Mixa samman samtliga ingredienser i matberedare. Tryck ut degen i pajform, picka botten med gaffel och förgrädda i 175 graders ugn 10 minuter. Fyllning: Fräs lätt lök, vitlök, paprikapulver, kanel, spiskummin och salt i kokosolja. Smula i färs och stek med en stund tills lätt brynt. Tillsätt tomat, timjan och oregano, låt småputtra samman en stund. Ställ pannan från värmen, rör ner paprika och oliver, blanda sist ner äggen. Fyll pajskal, lägg halverade tomater ovanpå (tryck ner dem lite) och färdiggrädda i 200 graders ugn ca 35-40 minuter. Strö över valfria gröna blad eller färska kryddor. Förslag till: vitkålssallad eller coleslaw.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)