måndag 11 september 2017

Smörstekt flundra med örthollandaise

Ja just det! Drygt två veckor utan smör kändes som max. Men är det då enda mejeri man inte känner sig helt kunna vara utan, så må det väl vara hänt.☺

Örterna till hollandaisen kan nog varieras lite vartefter vad man har och vad man tycker om, men förslagsvis är gräslök, persilja och dragon är en bra kombination.

Några enstaka stackars små tomater hann mogna denna korta sommar. Ack, så goda...

Örthollandaise

150 g smör
3 äggulor
2 msk vatten
2 tsk pressad citronsaft
½ krm cayennepeppar
2 krm salt
ca 2 msk hackade färska örter

Skira smöret. Mixa äggulor, vatten, citron, peppar och salt fluffigt. Häll ner det skirade smöret långsamt. Rör ner finhackade färska örter. Passar till fisk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)