fredag 8 september 2017

Tomat- och köttfärspaj

Tomat- och köttfärspaj

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
½ dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
40 g kokosolja
1 ägg

Fyllning:
ca 250 g nötfärs
2 hackade gula lökar
1 hackad grön paprika
2 finhackade röda chilipeppar (ta bort kärnor)
2 dl finkrossade tomater
2 dl kokosgrädde (använde Garants)
2 ägg
1 msk oregano
1 tsk timjan
2 krm malen vitpeppar
ca 1 ½ tsk salt
kokosolja att steka i

tunt skivade tomater

Mixa ihop pajdeg, börja med torra och tillsätt ägg och kokosolja. Tryck ut deg jämnt i lämplig form och förgrädda ca 10 minuter i 175 graders ugn. Fräs lök, paprika och chili mjukt i kokosolja. Bryn köttfärsen helt lätt och låt allt småkoka samman med krossad tomat, kokosgrädde och kryddor/salt. Rör ner äggen i avsvalnad köttfärsröra. Fyll pajskalet, lägg skivade tomater ovanpå och färdiggrädda ca 45 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)