tisdag 12 september 2017

Ugnsomelett med champinjon- och baconstuvning

Ugnsomelett med champinjon- och baconstuvning
2 - 4 port.

3 hela ägg
3 äggvitor
2 msk vatten
salt och malen vitpeppar
ca 1 msk kokosolja

250 g skivade färska champinjoner
1 pkt bacon, klipp i bitar
1 hackad gul lök
kokosolja att steka i
2 krm rökt paprikapulver
1 krm cayennepeppar
salt efter smak
250 ml kokosmjölk
1 knippa finklippt färskt persilja

Ställ in form med kokosolja i 175 graders ugn, ta ut när det smält. Vispa samman omelettsmet och häll i formen, grädda tills nästan stannat. Fräs svamp, bacon och lök i olja tills vätskan kokat in. Tillsätt kokosmjölk, låt koka samman till en stuvning, smaka av med kryddor och salt. Ta från värmen och rör ner persiljan. Häll stuvning ovanpå omelett. Färska grönsaker till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)