söndag 22 oktober 2017

Från fruktfatet: Spagettipumpa och extra stor avokado



Spagettipumpa med köttfärssås

1 spagettipumpa
½ kg nötfärs
1 stor hackad gul lök
400 g finkrossad tomat
3 - 4 msk tomatpuré
3 - 4 pressade vitlöksklyftor
smulad fryst eller hackad färsk basilika
timjan
smulad oregano
salt och malen vitpeppar

Pumpa: Skölj, skär bort fäste och dela på längden, ta bort kärnor (skölj och rosta kärnorna!). Lägg halvorna med köttsidan nedåt i långpanna med lite vatten på botten. Ugnsbaka i 200 grader, ca 30 minuter. Gröp ur det trådiga köttet med gaffel. Sås: Fräs lök, tillsätt köttfärs som smulas sönder och bryns lätt. Blanda ner resten av ingredienserna och låt såsen småputtra samman.

Rostade pumpakärnor: Låt torka i 150 graders ugn,
blanda ner kokosolja och örtsalt och fortsätt rosta tills lätt färg.


Ugnsbakad avokado med ägg, bearnaise och timjan

1 extra stor avokado
2 små ägg
salt och malen svartpeppar
hemlagad bearnaisesås
klippt färsk timjan

Dela och ta ur kärna, knäck ett ägg i varje halva, strö på peppar och lite salt. Ugnsbaka i 200 graders ugn ca 25 minuter. Till: bearnaisesås och färsk timjan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)