onsdag 25 oktober 2017

Kryddig lammfärslåda med aubergine

Lammfärslåda med aubergine

1 tärnad aubergine
1 tärnad röd paprika
2 skivade bananschalottenlök
ca 1 msk kokosolja
½ kruka finhackad timjan
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
1 dl tomatpuré
2 dl vatten
rivet skal från ½ citron
ca 500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
ca 1 tsk örtsalt, typ Herbamare
½ tsk malen svartpeppar

ev. sesamfrö
finklippt persilja

Fräs lök, aubergine och paprika mjukt i kokosolja. Rör ner tomatpuré, vatten, vinäger, timjan och vitlök, småkoka samman några minuter. Blanda grönsaksröra med färs och övriga ingredienser väl, packa samman i en ugnsform och strö ev. sesamfrö ovanpå (mest för syns skull). Tillaga i 200 graders ugn ca 30-40 minuter. Klipp över färsk persilja.
Förslag till: Kokt broccoli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)