måndag 27 november 2017

Guldmjölk med kokosgrädde

Kryddig guldmjölk med kokosgrädde

Per port.:
2 dl mandelmjölk (hemgjord osötad)
1 tsk gurkmejapasta (se recept nedan)
1 tsk ceylonkanel
1 krm malen kardemumma
ca ½ krm kajenn- eller chilipeppar
ca 2-3 msk kokosgrädde

Vispa ihop samtliga ingredienser (utom kokosgrädden) i kastrull. Hetta upp blandningen. Vispa sist ner kokosgrädden eller klicka mjukrörd kall ovanpå i koppen/glaset.


Gurkmejapasta

½ dl gurkmeja
2 krm svartpeppar
1 ½ dl vatten

Rör ihop i kastrull och låt småputtra på svag värme under omrörning tills det blir en tjock pasta. Lägg i burk och förvara i kylen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)