onsdag 29 november 2017

Lammköttbullar med rödbetssallad och sötpotatismos



Lammköttbullar

500 g lammfärs
2 finrivna schalottenlökar
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl mandelmjölk
2 ägg
2 tsk pofiber
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar

Blanda samman färsen väl, rulla köttbullar och stek i smör/ghee/kokosolja.


Rödbetssallad

½ fintärnat äpple
ca 1 - 1 ½ dl finhackade inlagda rödbetor (se recept nedan)
1 mindre finhackad schalottenlök
ca ½ dl hemlagad majonnäs
ca 1 tsk Möllers torrsenap
örtsalt och malen vitpeppar

Blanda och smaka av med salt och peppar.


Inlagda rödbetor

ca 5 - 6 st kokta rödbetor

2 dl vatten
½ dl ättika
½ tsk havssalt
5 hela kryddnejlikor

Skiva kokta rödbetor och lägg i burk. Koka lagen någon minut och häll het över rödbetor. Låt stå minst 5 timmar innan användning.


... och ja, sötpotatismos behöver ju knappast något recept: Skala och koka i bitar, mixa med smör/ghee, salt och peppar. Klart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)