tisdag 28 november 2017

Paleolussekatter

Paleolussekatter
12 st.

5 ägg
1 dl mandelmjölk (hemgjord osötad)
100 g smält smör (går säkert bra med ghee eller kokosolja också)
2 msk äkta honung
1 kuvert (½ g) saffran
2 krm havssalt
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

1 uppvispat ägg för pensling

Vispa ägg, mandelmjölk, smält fett och honung, rör ner saffran + salt (pulverisera saffran och salt i mortel först, få i allt saffran i degen genom att "skölja ur" morteln med lite av degspadet, mer smak och billigare än att ta två kuvert). Blanda kokosmjöl, mandelmjöl, fiberhusk och bakpulver. Vispa ner torra och låt degen svälla 5 minuter. Dela i 12 delar, snurra ihop lussekatter med fuktade händer (lätt när man väl fått in snitsen!) och pensla med ägg. Grädda i 200 graders ugn, ca 15 minuter.


(Receptet är en hopknåpad mix av flera olika recept som finns lite här och var på nätet + lite egna idéer. Tyckte resultatet blev bra, så använd receptet hursomhelst och slit det med hälsan. Dela på!👍)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)