söndag 3 december 2017

Bredbar leverpastej med ungnötslever och lammfärs

Bredbar leverpastej med ungnötslever och lammfärs

ca 250-300 g stekta småbitar ungnötslever
100 g lammfärs
1 hackad schalottenlök
4-5 ansjovisfiléer
25 g smör
½ tsk timjan
örtsalt och malen vitpeppar efter smak
kokosolja att steka i

Stek lök och färs i kokosolja, salta och peppra, lägg jämte stekt lever och övriga ingredienser i matberedare, mixa slätt. Smaka av och tillsätt mer salt/peppar vid behov. Kyl.


Efter den ugnsbakade leverpastejen blev det en bit lever över, ansade, skar i små bitar och stekte upp. Den goda idén för hur den stekta levern sen skulle användas kom härifrån. Tog bort, lag till och ändrade... till en egen variant. Tyckte det var ett utmärkt tips för att göra bredbar leverpastej på, inte tänkt att det går att göra på det sättet, smart!😊


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)