onsdag 6 december 2017

Dadelbollar med citron

Dadelbollar med citron
ca 18 st.

160 g cashewnötter
8 färska dadlar (kärna ur)
½ dl torkade mullbär
1 dl riven kokos (använde Garant Eko)
ca 3 msk kokosolja
pressad saft och rivet skal av en citron
1/2 tsk vaniljpulver (jo, det ska vara så mycket...)
1 krm havssalt

riven kokos

Mixa nötter till fint "mjöl" (brydde mig inte om att blötlägga nötterna den här gången), tillsätt resten av ingredienser och mixa slätt. Trilla ungefär 18 bollar och ha kokos runtom. Ställ kallt.


Dessa var ju bara för oemotståndliga i smak för någon som gillar syrligt! Receptet kan man hitta i lite olika varianter på flera ställen, bl.a. här. Så vilket som är det ursprungliga receptet är omöjligt att veta. Gjorde en egen variant (receptet ovan) och blev mer än nöjd med resultatet. Naturligt sött; sötpotatis, äpplen, dadlar, honung (obs! äkta, inget fejk), cashewnötter, kokossocker:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)