söndag 10 december 2017

Glutenfri pizza capricciosa

Pizza capricciosa

Pizzabotten:
4 ägg
3/4 dl vatten
1/2 dl mandelmjöl
1/4 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
100 g finriven ost
1 nypa salt

Fyllning:
hemlagad tomatsås*
riven ost (2/3 på tomatsåsen och 1/3 på toppen)
prosciutto crudo
skivade färska champinjoner
halverade kronärtskockshjärtan
skivad mozzarella
oliver
färsk basilika
smulad torkad oregano

Blanda torra ingredienser. Vispa ägg och vatten, vispa ner mjölblandning och sist finrivna osten. Bred ut en rundel på bakplåtspapper, grädda i 175 graders ugn ca 15 minuter. Lägg på fyllning: tomatsås, 2/3 av rivna osten, champinjoner, kronärtskockshjärtan, kött, mozzarella, oliver, basilikablad, oregano och resten av rivna osten. Färdiggrädda i 200 grader tills fin färg, ca 20-25 minuter (sätt ev. övergrill på de sista 5 minutrarna).


*Fräs hackad gul lök i smör/ghee, tillsätt finkrossad tomat, tomatpuré, örtsalt, svartpeppar och oregano, låt småputtra samman till en tjock sås/röra.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)